Op adem komen in een koele omgeving

Een tropische zomer met temperaturen boven de 30 graden is de laatste jaren eerder regel dan uitzondering. Wanneer buiten tropische waarden worden bereikt, is binnenkomen in een koele woning een weldaad.

Gelukkig hebben wij de oplossing om je ook tijdens hete zomers energiek te voelen en te kunnen genieten van excellente binnenlucht.  Met onze airco's kan in de woning een aangename koelte gecreëerd worden.

Dat is niet alleen comfortabel, maar ook eenvoudig te implementeren en energiezuinig.

Koeling voor woning of kantoor


De Voordelen van een Degelijke Koeling

Koelen door middel van een lucht/lucht of Lucht/water Airco of Warmptepomp heeft een aantal belangrijke voordelen:

Energiezuinige en Duurzame oplossing:
ERP Label tot A+++
Seizoen multiple in energie (SEER en SCOP)

Comfortabel binnenklimaat:
Geen lawaai of tocht
Zonale of algemene werking

Gezonde binnenlucht
Continue filtering
Automatische reiniging binnen unit

Design opties naar wens
Verschillende opties binnenunit
Zichtbaar of ontzichtbaar

 

Design Opties naar wens

Het design van uw installatie bepaalt uiteraard ook uw gevoel in huis en is belangrijk om over na te denken. Daarom zijn er ook vele opties mogelijk. Zichtbare oplossing zijn er in verschillende Hoog-aan-de-wand units maar er zijn ook lage vloermodellen die in een nis onder een vensterbank passen. Bij iets grotere werken kan er ook opteert worden voor onzichtbare oplossingen: units weggewerkt in plafond, kelder of zolder.

Laat ons u bijstaan in de keuze van een juiste installatie zodat u niet alleen gezond maar ook een aangenaam binnenklimaat kan bekomen. 

Wandmodellen zijn nog steeds de meest voorkomende oplossing. Ze zijn compact en eenvoudig te installeren. Er zijn ook meerdere designopties beschikbaar en passen in ieder interieur

Vloermodellen zijn klein en kunnen onder een vensterbank of in een nis geplaatst worden. De lucht wordt naar boven geblazen waardoor geen tocht voelbaar hoeft te zijn.

Onzichtbare modellen (kanaalunits) kunnen weggewerkt worden op een zolder, in de kelder of een vals plafond. Meestal is alleen een uitblaasrooster zichtbaar, maar zelfs deze kan weggewerkt worden.

 

Welk type buitenunit neemt u best?

Welke en hoeveel kamers u wil koelen is een belangrijke eerste stap in de product keuze.

Een monosplit (of kortweg split) is de meest voorkomende airco-oplossingen. Een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit en is bijgevolg ideaal om één kamer te verkoelen. Op een monosplit buitenunit kan dus maar 1 binnenunit geïnstalleerd worden.

Met een multisplit airco kan je meerdere kamers koelen met maar 1 buitenunit. Tot 5 binnenunit kunnen op 1 buitenunit bovendien is het mogelijk verschillende binnenunits in stijl en grootte te combineren. Zo kan je elke kamer koelen met de meest geschikte binnenunit en ook individueel bedienen.


Energiezuininge en Duurzame oplossing

Een Airconditioning/warmtepomp wordt nog steeds aanzien als een duurzame en energiezuinige oplossing. Zo blijkt uit aan de officiële ERP labels. Basismodellen hebben meestal een energielabel A+. maar de betere systemen hebben A++ of zelfs A+++.

Let ook zeker op de seizoensrendement van de verschillende toestellen via de SEER (voor Koeling) en de SCOP (voor Verwarming) deze geeft een duidelijk beeld van de efficiëntie. Bv een SCOP 5,1 geeft aan dat bij een verbruik van 1kW Elektriciteit, je 5,1 kW warmte krijgt (de SEER geeft een gelijkaardig beeld voor de koeling). Deze multiple aan Energie is immers niet aanwezig bij traditionele verwarmingstechnieken


 

Comfortabel Binnenklimaat

Behaaglijk wonen en werken begint met een aangename leefomgeving waarin u zelf de regie hebt. U bepaalt de gewenste temperatuur in huis wilt hebben maar ook waar en wanneer. We behandelen rechtstreeks het klimaat in uw woning en verdelen de lucht gelijkmatig in de ruimte. Dit gebruikt zonder lawaai of tocht.

Sneller kan niet! U verhoogt de thermostaat, enkele minuten later voelt u al de verwarming of koeling al werken. U hoeft ook niet heel de woning te verwarmen of koelen. Verwarm of koel enkel daar waar nodig (zonaal of per ruimte). Comfortabel gaat zo ook hand in hand met een laag energieverbruik.

 

Gezonde Binnenlucht

Onze airco units zijn standaard voorzien filters: ePM2,5 en een antibacteriële filter. Deze filteren 4 tot 6keer per uur zodat uiteindelijk geen vuiltje overblijft en alleen een gezond binnenklimaat overblijft.

Bovendien zijn vele van onze unit uitgerust met extra zuiverde opties. De X-Fan bv laat de ventilator na het stopzetten nog even nadraaien en verwijdert alle condens in het toestel zodat geen schimmels of bacterien kunnen achterblijven. De Ion Generator zorgt voor een efficiënte zuivering en eliminatie meer dan 90% van de bacteriën, virussen en schimmels. Het verbetert de luchtkwaliteit door negatieve zuurstofionen te verhogen.